Mijn skincare verhaal

Voor de eerste twintig jaar van mijn leven was ik een echt ‘small town’ belgisch meisje als het op beauty aankwam. Ik werd beïnvloed door wat ik las in magazines, zag op tv en wat de mensen in mijn omgeving gebruikten. Mijn skincare routine, of wat er voor door ging, bestond ’s morgens uit mijn make-up van de dag voordien er af halen – horror! – met een make-up doekje, een dagcrème van Nivea, foundation en mascara. Wanneer de puistjes te erg werden gooide ik er nog wat Clérasil gezichtsreiniger tussen en voilà, klaar voor de dag.
De puistjes en oneffenheden bleven natuurlijk niet weg, en tegen het einde van het middelbaar had ik geaccepteerd dat een egale, mooie huid niet voor mij was weggelegd.
Gelukkig deden een dekkende concealer en foundation wonderen om alles te plamuren en bedekken. Tot een paar jaar geleden ging ik nooit naar buiten zonder make-up. Dat ik puistjes en oneffenheden had kon ik accepteren, maar de buitenwereld hoefde die niet te zien.

Als je me vandaag zou tegen komen op straat, is de kans heel groot dat ik geen make-up draag. En dit heb ik allemaal te danken aan mijn zus Karen. Sinds enkele jaren is zij heel geïnteresseerd in de Koreaanse taal en cultuur. En wie Korea zegt, zegt Korean Skincare.
Na even sceptisch te zijn over deze routine met 10! stappen, en op onderzoek uit te gaan, besloot ik het zelf ook eens te proberen. Zou het echt mogelijk zijn om een egale, stralende huid te krijgen, gewoon door elke ochtend en avond 5-10 minuten aan de verzorging van mijn gezicht te besteden? Ik bestelde enkele producten en was meteen verkocht.

Zelf deze producten gebruiken is de afgelopen maanden niet meer genoeg voor mij, ik ben gefascineerd door onze huid, de verzorging van de huid, de technieken en de wetenschap erachter. Begin september ben ik een cursus gestart die mijn nieuwsgierigheid alleen maar meer voedde. Daarom heb ik besloten om nog vervolgcursussen te doen, bijscholingen te volgen en alle mogelijke boeken te lezen zodat ik mij op een dag ‘skinexpert’ kan noemen. Zo kan ik ook jullie begeleiden door de wonderlijke wereld van de Skincare.
Neen tegen dikke lagen make-up, ja tegen skincare!

Nele

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s